(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ушбу мақолада Темурий ҳукмдорлар фаолияти, ўзаро ички курашларида Мовароуннаҳрнинг кўплаб ўлкалари қатори Жиззах воҳасининг ҳам тутган ўрни ва аҳамияти ҳақида сўз боради. Амир Темур вафоти ва Темурий шаҳзодалар ўртасидаги ҳарбий ҳаракатлар, темурийзода Улуғбек, ундан кейинги даврларда Мирзо Бобур фаолияти даврида ушбу маданий ўлканинг аҳамиятли жиҳатлари мавжуд манба ҳамда адабиётлар таҳлили асосида ёритиб берилди.