(untitled) (Modern education and development, 2024)
This article is dedicated to the topic of CSS selectors, providing detailed information on the types of CSS selectors, their working principles, and effective usage methods. The article introduces basic concepts of ID, class, and element selectors and explains how they are used to apply styles to HTML elements. Additionally, advanced methods such as CSS combinations, pseudo-classes, and pseudo-elements are discussed, along with information about CSS specificity and priority. The article aims to help web designers and front-end developers learn the proper use of CSS selectors. Эта статья посвящена теме CSS-селекторов, в которой подробно рассматриваются виды CSS-селекторов, их принципы работы и эффективные способы использования. В статье представлены основные концепции ID, класса и элементных селекторов, а также объясняется, как они используются для применения стилей к HTML-элементам. Также обсуждаются более сложные методы, такие как комбинации CSS, псевдоклассы и псевдоэлементы, а также информация о специфичности и приоритете CSS. Статья предназначена для веб-дизайнеров и фронтенд-разработчиков, желающих научиться правильно использовать CSS-селекторы. Ushbu maqola CSS-da identifikatorlar (selectors) mavzusiga bag’ishlangan bo’lib, CSS identifikatorlarining turlari, ularning ishlash printsiplari va samarali foydalanish usullari haqida batafsil ma’lumot beradi. Maqolada ID, klass, element selektorlaridan boshlang’ich tushunchalar berilgan va ularning HTML elementlariga uslub qo‘llashda qanday ishlatilishi tushuntirilgan. Shuningdek, CSS kombinatsiyalari, pseudo-klaslar va pseudo-elementlar kabi ilg‘or usullar, shuningdek, CSS prioriteti va spetsifikatsiyasi haqida ma’lumotlar keltirilgan. Maqola web-dizaynerlar va front-end dasturchilar uchun CSS selectorlaridan to’g’ri foydalanishni o’rganishga yordam beradi.