(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu tadqiqotda 16-18 yoshdagi biatlonchilar uchun nafas olishni boshqarish va chidamkorlikni oshirish, to‘g‘ri nafas olish texnikalari sportchilarga energiyani tejash hamda o‘q otish paytida barqarorlikni saqlash tartibi bo’‘yicha samarali mashg‘ulot usullari ko‘rib chiqiladi. This study examines effective training methods for 16-18-year-old biathletes in terms of breathing control and increasing endurance, correct breathing techniques to save energy for athletes, and maintain stability during shooting.