(untitled) (Modern education and development, 2024)
Волейбол - это командный вид спорта, который требует не только физической подготовки, но и высокой степени психологической согласованности между игроками. Понимание психологических аспектов командной динамики может значительно улучшить результаты команды, а также способствовать развитию игроков как индивидуумов. В данной статье рассматриваются ключевые психологические факторы, влияющие на командную динамику в волейболе Voleybol jamoaviy sport turi bo‘lib, u nafaqat jismoniy tayyorgarlikni, balki futbolchilar o‘rtasida yuqori darajadagi psixologik izchillikni ham talab qiladi. Jamoa dinamikasining psixologik jihatlarini tushunish jamoa faoliyatini sezilarli darajada yaxshilashi, shuningdek, o‘yinchilarning individual rivojlanishiga hissa qo‘shishi mumkin. Ushbu maqolada voleybolda jamoaviy dinamikaga ta’sir qiluvchi asosiy psixologik omillar muhokama qilinadi. Volleyball is a team sport that requires not only physical training but also a high degree of psychological cohesion among players. Understanding the psychological aspects of team dynamics can significantly improve the team’s performance and also contribute to the development of players as individuals. This article examines the key psychological factors influencing team dynamics in volleyball.