(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada yahudiylik dinining vujudga kelishi. Bu dinning ta’limotiga ko’ra olamlarni yaratuvchi yagona xudo Yahve mavjudligi. Go’yoki yahudiylar Yahvening yer yuzidagi xalqlarning “eng mumtozi” va keyingi dunyoda beriladigan in’omlarning eng haqlisi, Muso Yahvening elchisi, Tavrot Yahve tomonidan Musoga Tur tog’ida berilgam muqaddas kitob haqida ma’lumot kiritilgan. Yahudiylikdagi oqimlar haqida, ularning marosimlari va bayramlari haqida fikr-mulohazalar bildirilgan.