(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada entomadaniyatni shakllanishida xalq o‘yinlarining roli tahlil qilinadi. Xalq o‘yinlari nafaqat ko‘ngilochar vosita, balki ma’naviy, madaniy va tarbiyaviy ahamiyatga ega bo‘lgan vosita sifatida entomadaniyatni rivojlantirishda muhim o‘rin egallaydi. Maqolada xalq o‘yinlarining jamoaviylikni rivojlantirish, urf-odatlarni saqlash, etik me’yorlarni o‘rgatish va yosh avlodni tarbiyalashdagi hissasi ko‘rib chiqilgan. Xalq o‘yinlari milliy meros sifatida jamiyat hayotida o‘z ahamiyatini saqlab kelayotganini asoslab beruvchi fikrlar keltirilgan. This article analyzes the role of folk games in the formation of ethnoculture. Folk games play an important role in the development of ethnoculture as not only an entertainment tool, but also a tool of spiritual, cultural and educational value. The article examines the contribution of folk games to the development of community, the preservation of traditions, teaching ethical standards and educating the younger generation. The arguments justifying the fact that folk games retain their significance in the life of society as a national heritage are presented. В данной статье анализируется роль народных игр в формировании энтомокультуры. Народные игры играют важную роль в развитии энтомокультуры не только как средство развлечения, но и как средство духовного, культурного и просветительского значения. В статье рассматривается вклад народных игр в развитие коллективизма, сохранение традиций, обучение этическим нормам и воспитание молодого поколения. Приводятся аргументы, обосновывающие тот факт, что народные игры как национальное достояние сохраняют свое значение в жизни общества.