(untitled) (Modern education and development, 2024)
Maqolada Kiber makon,Kiber terrorizm,Kiber xavfsizlik tushunchalarining mohiyati va ularning umumiy ko’rinishi alohida qayd etilgan. Kibermakon tushunchasinining dastlab "Sojjenie Xrom" nomli hikoyada uchrashi, Kiberterrorchilik shaxsiy maqsadlar yoʻlida vayron qilish va zarar yetkazish uchun kompyuterlar tarmoqlari va ommaviy internet vositalaridan foydalanishi haqida gap ketgan. Kiberxavfsizlik ma’nosini to’liq tushunish uchun so’zni ikki qismga ajratamiz:"Kiber" va "xavfsizlik". "Kiber" atamasi odatda kompyuterlar, axborot texnologiyalari yoki internet bilan bog’liq narsalarni anglatadi.