(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu taqqoslash tadqiqoti Yevropa Ittifoqi va O‘zbekistonda iste’molchi shartnomalari va noadolatli shartlar tartibga solishini o‘rganib chiqadi, har ikkala yurisdiktsiyadagi iste’molchilarni himoya qilish, shartnomalar tushunchasi va noadolatli shartlarga qarshi choralarni ta’kidlash bilan. Yevropa Ittifoqining 93/13/EEC-direktivasi O‘zbekistondagi “Iste’molchilar huquqlarini himoya qilish” qonuni bilan o‘rganadi. Это сравнительное исследование изучает потребительские контракты и регулирование несправедливых условий в ЕС и Узбекистане, подчеркивая меры защиты потребителей в обеих юрисдикциях, юридические определения потребительских контрактов и меры против несправедливых условий. Директива 93/13/ЕЭС ЕС контрастирует с законом Узбекистана “О защите прав потребителей”. This comparative study explores consumer contracts and unfair terms regulation in the EU and Uzbekistan, highlighting both jurisdictions’ consumer protections, the legal definitions of consumer contracts, and measures against unfair terms. The EU’s Directive 93/13/EEC contrasts with Uzbekistan’s “Protection of Consumer Rights” law.