(untitled) (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola JavaScript dasturlash tilidagi ifodalar va amallarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada ifodalar va amallarni aniqlash, ularning turlari va qanday ishlashi haqida batafsil tushuntirishlar berilgan. JavaScriptdagi arifmetik, mantiqiy, taqqoslash va bitwise amallari yoritilgan. Shuningdek, ifodalar va amallarni birlashtirish orqali qanday murakkab operatsiyalarni bajarish mumkinligi ko‘rsatilgan. Ushbu maqola, web dasturchilar uchun JavaScript tilining asosiy tushunchalarini o‘rganishni osonlashtirishni maqsad qilgan. Данная статья посвящена изучению выражений и операторов в языке программирования JavaScript. В статье подробно рассматриваются различные виды выражений и операций, их синтаксис и принципы работы. Операции делятся на арифметические, логические, операторы сравнения и битовые операторы. Также объясняется, как можно комбинировать выражения и операторы для выполнения сложных вычислений и логических операций. Этот материал предназначен для начинающих разработчиков, чтобы помочь им лучше понять основные концепции языка JavaScript и эффективно использовать их при разработке веб-приложений. This article is dedicated to studying expressions and operators in the JavaScript programming language. It provides an in-depth look at the different types of expressions and operations, their syntax, and how they work. The operations are categorized into arithmetic, logical, comparison, and bitwise operators. The article also explains how expressions and operators can be combined to perform complex calculations and logical operations. This material is aimed at beginner developers to help them better understand the core concepts of JavaScript and apply them effectively in web development.