(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqola O’zbekistonning hududiy o’zgarishlarini raqamli kartografiya yordamida tahlil qilishga bag‘ishlangan. Maqola raqamli kartografiyaning tarixiy tadqiqotlarda ahamiyatini, tarixiy xaritalarni raqamli formatga o’tkazish usullarini, va GIS (Geographic Information System) texnologiyalarining hududiy dinamikani o’rganishdagi rolini ko’rsatadi.