(untitled) (Modern education and development, 2024)
IoT tarmog‘ida ma‘lumotlarning xavfsizligi dolzarb masala bo‘lib, bu tizimlar ishonchliligini ta’minlash uchun turli texnologiyalar qo‘llaniladi. Maqolada transport qatlamini shifrlash, autentifikatsiya, shifrlash algoritmlari va blockchain texnologiyalari yordamida ma‘lumotlarni himoyalash usullari yoritilgan. Ushbu yondashuvlar IoT tarmog‘ida ma‘lumotlarni o‘g‘irlanishdan va o‘zgartirilishdan himoya qiladi.