(untitled) (Modern education and development, 2024)
Bugungi rivojlanib borayotgan zamonda biron bir narsani sofligicha saqlab, asl holicha rivojlantirish anchayin mushkuldir. Jumladan, o`zbek tili ham bir muncha qiyinchilik va istilolarni boshidan o`tkazdi va olinma “ parazit” so`zlar bilan “boyidi”. Sovet mustamlakasidan so`ng buzilgan go`zal tilimizni asliga keltirishda qator-qator qiyinchiliklar bilan yuzlashdik. Bundan tashqari, dunyo tillariga bo`lgan qiziqishlar ham oyoqdan chalmog`i, shubhasiz. Shunga qaramay, tilimizning kun sayin rivojlanib borayotgani g`urur hissini tuydiradi. Har bir millatning ona Vatani borligi singari, ona tilisi ham bor. Biz kim o`zbeklarmiz, ona tilimiz - o`zbek tili. Din va millat hayotimizda naqadar o`rin tutsa, tilimiz ham shu qadardir. Tilimizning ne qadar go`zal va betakror ekanligiga shubhasi borlar bizning baytlarga boqsin. Kun sayin yangilanib borayotgan rivojlanish o`rniga boqsin. Ushbu maqola ona tilimizning uning rivojlanish tarixi, bugungi kundagi o`rni, rivojlanishidagi qiyinchiliklar, rivojlanishida amalga oshirilgan ishlar haqida malumot beradi.