(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada tibbiy terminlarni yasalishidagi qo’llaniladigan usullardan so’z yuritiladi. Tibbiy atamalar morfologik jihatdan derivatsiya orqali shakllangan va lotin-yunoncha so‘z yasovchi komponentlardan tarkib topgan bo‘lsa, hozirda sintaktik usul ustunlik qiladi, bu murakkab atamalarning shakllanishini anglatadi.