(untitled) (Modern education and development, 2024)
Revmatoid artrit (RA) – biriktiruvchi to’qimaning surunkali tizimli autoimmune yallig’lanish kasalligi bo’lib, asosan pereferik bo’g’imlarning avj olib boruvchi eroziv-destruktiv poliartriti ko’rinishida kechuvchi kasallik. RA surunkali autoimmun kasallik bo’lib, bo’g’imlarning yallig’lanishi, shikastlanishi va funktsiyasining yo’qolishi bilan tavsiflanadi. Ushbu maqola RA etiologiyasi, patogenezi, klinik belgilari, tashxisi va davolash usullarini ko’rib chiqadi. Shuningdek, kasallikning hayot sifatiga ta’siri va kelajakdagi tadqiqot yo’nalishlari hamda zamonaviy davolash yondashuvlarini ham muhokama qilinadi