(untitled) (Modern education and development, 2024)
Nefronlar buyrakning asosiy funktsional birligi bo’lib, ular qonning filtrlanishi va siydik hosil bo’lish jarayonida ishtirok etadi. Har bir buyrakda taxminan 1-1,5 million nefron mavjud. Nefronlarning tuzilishi murakkab bo’lib, u bir nechta qismlardan iborat. Quyida nefronlarning gistologik tuzilishi haqida batafsil ma’lumot keltiriladi.