(untitled) (Modern education and development, 2024)
Maqolada korrupsiya tushunchasi, uning jamiyat hayotiga salbiy ta’siri, iqtisodiy va ijtimoiy taraqqiyotga to‘sqinlik qiluvchi omil sifatidagi roli atroflicha yoritilgan. Korrupsiyaning turli shakllari, tarqalish sabablari va oqibatlari tahlil qilinadi. Shu bilan birga, korrupsiyaga qarshi kurashning xalqaro va milliy darajadagi mexanizmlari, qonunchilik, fuqarolik jamiyati ishtiroki va texnologik yechimlarning o‘rni ham ko‘rib chiqiladi. Maqola xulosasida korrupsiyani kamaytirish uchun samarali choralar va ularning amaliy ahamiyati haqida tavsiyalar berilgan.