(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada ta’lim jarayonida o‘yin texnologiyalarini qo‘llashning o‘ziga xos jihatlari ko‘rib chiqiladi. O‘yin texnologiyalari nafaqat o‘quvchilarning bilim darajasini oshirishga, balki ularning motivatsiyasini va ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi samarali usul sifatida ko‘rilmoqda. Maqola ushbu usulning pedagogik tamoyillarga muvofiqligi va uning ta’lim jarayonidagi ahamiyatini tahlil qiladi. В данной статье рассматриваются конкретные аспекты использования игровых технологий в образовательном процессе. Игровые технологии рассматриваются как эффективный способ не только повысить уровень знаний учащихся, но и развить их мотивацию и творческие способности. В статье анализируется соответствие данного метода педагогическим принципам и его значение в образовательном процессе. This article examines the specific aspects of using game technologies in the educational process. Game technologies are considered as an effective way not only to increase students’ knowledge, but also to develop their motivation and creativity. The article analyzes the compatibility of this method with pedagogical principles and its importance in the educational process.