(untitled) (Modern education and development, 2024)
Revmatoid artritli bemorlarda zamonaviy tibbiyotda yurak-qon tomir xavfi asosiy muammo hisoblanadi. Ushbu bemorlarda yurak-qon tomir kasalliklarining oldini olish, xavf omillarini aniqlash va yurak-qon tomir xavfini bashorat qilish ilmiy va amaliy ahamiyatga ega bo’lib, bu bilan kasallanish, nogironlik va o’limni kamaytirish, shuningdek, bemorlarning sifati va prognozini yaxshilashga yordam beradi. Romatoid artrit bilan og’rigan bemorlarda yurak-qon tomir xavf omillarining chastotasini aniqlashda irsiyat, Chekish, revmatoid omil, giperkolesterolemiya, qorin bo’shlig’i semirishi va C-reaktiv oqsil kabi ko’rsatkichlarni aniqlash muhimdir.