(untitled) (Modern education and development, 2024)
Охирги йилларда бутун дунёда вахимали-фобик кўринишидаги психопатологик бузилишлар ортганлиги аниқланмокда. Айниқса фобик кўринишлар яққол намоён бўлмоқда. Фобик бузилишлар-вазиятли ваҳималарни бир шаклини намоён қиладилар. Улар учун ўзини олиб қочиш реакцияси харектерлидир. Вахимали-фобик холатларни даволашда асосий ўринни одатий усуллар: антидепрессантлар (амитриптилин, феварин, мелипромин, транквилизаторлар (феназепам, нозепам, седуксен), анксиолитик (атаракс), нейролептиклар (трифтазин, эглонил).