(untitled) (Modern education and development, 2024)
Zamonaviy dunyoning ta’lim manzarasiga doimiy ravishda yangi ma’lumotlar va malakalar qo’shilmoqda. O’zaro hamkorlikning yangi yo’nalishlari va yangi fanlarni o’z ichiga olgan mutaxassisliklar rivojlanmoqda. Dunyo bo‘ylab oliy ta’lim sohasida islohotlar olib borilmoqda. Yangi ta’lim texnologiyalari va formatlarini izlash shundan kelib chiqdi. Oliy ta’lim jahon me’yorlari va mezonlariga moslashish maqsadida bir qator yetakchi kontseptsiyalarga muvofiq ishlab chiqiladi. Bu, eng avvalo, ilm-fan va ta’limga yangi yutuqlarni joriy etishdir. Ma’lumki, ijodkor insonlar avlodini shakllantirish jamiyat taraqqiyotining innovatsion yo‘llariga bog‘liq. Shaxsni rivojlantirish, madaniy va kommunikativ tayyorgarlik, mustaqil ravishda bilim olish va rivojlantirish, ma’lumotni shakllantirish va ijtimoiy ko’nikmalarga katta e’tibor beriladi. Shundan kelib chiqqan holda, maqolaning asosiy maqsadi ta’lim tizimidagi ilg’or pedagogik texnologiyalarning asosiy tarkibiy qismlarini o’rganishdir.