(untitled) (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada oila a’zolari o’rtasidagi komplekslar, ularning shakllanishi va psixologik ta’siri tahlil qilinadi. Oila - inson hayotining birinchi va eng muhim jamiyat bo’lib, u yerda kishilar o’zaro aloqalarini rivojlantirib, ma’naviy va emotsional qarorlar qabul qiladilar. Oila a’zolari o’rtasidagi komplekslar esa, shaxslarning bir-biriga nisbatan tasavvurlari, hissiyotlari va munosabatlarini ifodalaydi. Maqolada komplekslarning turlari, ularning oila a’zolarining ruhiy holati va shaxsiy rivojlanishga ta’siri yoritiladi. Shuningdek, komplekslar oila a’zolarining o’zaro muloqotiga va umumiy ijtimoiy hayotga qanday ta’sir ko’rsatishi haqida misollar keltiriladi. Oila ichidagi komplekslarni tushunish, ular bilan kurashish va muvozanatli munosabatlar o’rnatish masalalari ham ko’rib chiqiladi. Complexes between family members are one of the important parts of psychological, emotional and social relations within the family. This article discusses the nature of complexes in the family system, their formation and how they affect each other. Also, the personal complexes of family members towards each other, the exchange of will and decisions within the family, as well as the relationships of family members based on mutual respect and love are analyzed. The article examines the impact of complexes on the mental state of the family, changes in family relationships, and ways to improve the psychological well-being of family members. Комплексы между членами семьи являются одной из важных частей психологических, эмоциональных и социальных отношений внутри семьи. В данной статье рассматривается природа комплексов в семейной системе, их формирование и то, как они влияют друг на друга. Также анализируются личностные комплексы членов семьи друг к другу, обмен волей и решениями внутри семьи, а также отношения членов семьи, основанные на взаимном уважении и любви. В статье рассматривается влияние комплексов на психическое состояние семьи, изменения в семейных отношениях, пути улучшения психологического благополучия членов семи.