(untitled) (Modern education and development, 2024)
Hozirgi vaqtda inson hayotiga kompyuter jadal kirib kelmoqda. Kompyuter ish yuritishni osonlashtiradi, yangi hujjatlar va har xil matnlarni tez va sifatli tayyorlash va tahlil qilish, telefon aloqasi orqali axborotlar bilan almashish, murakkab hisob-kitoblarni tez bajarish va ishlab chiqarish jarayonini osonlashtiradi. Ushbu maqolada informatikaning asosi va uning zamon taraqqiyotidagi ahamiyati haqida yoritib berilgan. At present, a computer is rapidly entering human life. The computer makes it easy to conduct business, quickly and qualitatively prepare and analyze new documents and various texts, exchange information through telephone communication, quickly perform complex calculations and facilitate the production process. This article covers the foundation of Informatics and its importance in the development of times.