(untitled) (Modern education and development, 2024)
Oʻzbekiston xaritasi murakkab tarixiy, siyosiy va etnik holatini aks ettiradi. Har bir davlatning hududiy chegaralari tarixiy aloqalar va maʼmuriy qarorlar asosida shakllantiriladi. Oʻzbekistonning shakli ham aynan shu tarixiy va siyosiy kontekstda oʻzining noyob koʻrinishini olgan. Oʻzbekiston xaritasining 2010-yillardagi Oʻsh voqealaridagi ahamiyati tahlil qilindi. Oʻzbekiston va Qirgʻiziston oʻrtasidagi chegaralar, ayniqsa, Fargʻona vodiysi va Oʻsh viloyatidagi etnik guruhlar orasidagi aloqalar bu voqealarda muhim roʻl oʻynagan.