(untitled) (Modern education and development, 2025)
Maqolada dunyo konstitutsiyalarining yaratilish tarixi, ularning rivojlanish bosqichlari va zamonaviy davlat tuzilmalaridagi ahamiyati yoritilgan. Konstitutsiyaning qadimgi jamiyatlardan zamonaviy davrgacha bo‘lgan shakllanish jarayoni, uning huquqiy asoslari va boshqaruv tizimini tartibga soluvchi asosiy hujjat sifatidagi roli tahlil qilinadi. Shuningdek, turli davlatlarning konstitutsiyalarini yaratish tajribalari va bu jarayonda jamiyatning ijtimoiy-siyosiy ehtiyojlari ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqola davlat boshqaruvidagi qonun ustuvorligining muhimligini anglatish maqsadida yozilgan.