(untitled) (Modern education and development, 2025)
Asboblar va texnologiyalarni tanlash va samaradorligini baholash har qanday ishlab chiqarish jarayonida, shu jumladan to’qimachilik sanoatida muhim bosqich hisoblanadi. To’g’ri tanlangan asbob-uskunalar va texnologiyalar ish unumdorligini oshiradi, mahsulot sifatini yaxshilaydi, xarajatlarni kamaytiradi va xavfsizlikni ta’minlaydi. Samaradorlikni baholash esa tanlangan asbob-uskunalar va texnologiyalar qanchalik samarali ishlashini aniqlash imkonini beradi. Mechanical deformation of solid bodies studies changes in their shape and size under the influence of external forces. In textile looms, especially modern high-speed looms, it is very important to consider this deformation, because it affects the work efficiency, product quality and the life of the looms. Механическое деформирование твердых тел изучает изменение их формы и размеров под действием внешних сил. В текстильных ткацких станках, особенно современных высокоскоростных, очень важно учитывать эту деформацию, поскольку она влияет на эффективность работы, качество продукции и срок службы ткацких станков.