(untitled) (Modern education and development, 2025)
Vakuumda elektr toki, elektronlarning to’g’ridan-to’g’ri harakat qilishini ifodalaydi. Vakuumda elektronlar juda yuqori tezlikka erisha oladi, chunki ularning harakatiga qarshilik ko’rsatuvchi modda yo’q. Bu hodisa asosan vakuum elektron hidoyati va turli xil elektron devorli moslamalarda, masalan, atom hamda molekulalarda o’z aksini topadi. Electric current in a vacuum represents the direct movement of electrons. In a vacuum, electrons can reach very high speeds because there is no substance to resist their movement. This phenomenon is mainly reflected in vacuum electron conduction and various electronic wall devices, for example, atoms and molecules. Электрический ток в вакууме представляет собой прямое движение электронов. В вакууме электроны могут достигать очень высоких скоростей, потому что нет вещества, которое могло бы противостоять их движению. Это явление в основном отражается на вакуумной электронной проводимости и различных электронных устройствах, например, атомах и молекулах.