(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bolalarning ilk va maktabgacha yoshi inson hayotining eng muhim va nozik davrlaridan biri bo‘lib, bu bosqichda bola shaxs sifatida shakllanadi. Ushbu davrda bolalarga beriladigan aqliy va axloqiy tarbiya ularning keyingi rivojlanishi va jamiyatda o‘z o‘rnini topishiga zamin yaratadi. Shuning uchun ota-onalar, tarbiyachilar va pedagoglarning bolalarga mazkur tarbiyaviy jarayonlarni sifatli tashkil etishi alohida ahamiyatga ega. Детский ранний и дошкольный возраст – один из важнейших и деликатных периодов жизни человека, на этом этапе формируется ребенок как личность. Психическое и нравственное воспитание, данное детям в этот период, закладывает основу для их дальнейшего развития и поиска своего места в обществе. Поэтому для родителей, воспитателей и педагогов приобретает особое значение организация этих образовательных процессов для детей. Children’s early and preschool age is one of the most important and delicate periods of human life, and at this stage the child is formed as a person. Mental and moral education given to children during this period lays the foundation for their further development and finding their place in society. Therefore, it is of particular importance for parents, educators and pedagogues to organize these educational processes for children.