(untitled) (Modern education and development, 2025)
Yangi O‘zbekistonda yangilanayotgan islohotlar davrida yoshlarimizning o‘rni va ahamiyati juda yuqori chunki davlatimizning 60% ga yaqin qismini yoshlar tashkil etayotgan davrda, islohotlarni amalga oshiruvchi asosiy kuch bu yoshlar hisoblanadi. Iqtidori va iste’dodi bor yoshlar yurtimiz ravnaqi, rivoji va yuksalishida o‘z hissalarini qo‘sha oladi. Endigi ishlar aynan shunday iqtidori va iste’dodi bor yoshlarni izlash, aniqlash, ular bilan samarali ishlash uchun Yoshlar ishalari agentligi tashkiloti tashkil etilishi va ushbu tashkilot tashabbusi Prezidentimizning qo‘llab – quvvatlash va yuksak ishonchlari bilan 2022–yil 19-yanvardagi “Mahallalarda yoshlar bilan ishlash tizimini tubdan takomillashtirish chora-tadbirlari” to‘g`risidagi 92-son qarorlari bilan respuplikamizning barcha hududlaridagi mahllalarida yoshlar yetakchi lavozimi joriy qilindi. Endigi bu lavozim egalarining vazifasi yuqorida takidlab o‘tilgan mahallalarda uyushmagan yoshlar bilan ishlash va iqtidorli va istedodli yoshlarni aniqlab, ularni yuzga chiqarish hisoblanadi.