(untitled) (Modern education and development, 2025)
2021 yilning 17 fevral kuni ―Sun’iy intellekt texnologiyalarini jadal joriy etish uchun shart-sharoitlar yaratish chora-tadbirlari to’g’risida‖gi O’zbekiston Respublikasi Prezidentining Qarori qabul qilindi. Mazkur Qarordan ko’zlangan maqsad —―Raqamli O’zbekiston –2030‖Strategiyasiga muvofiq sun’iy intellekt texnologiyalarini jadal joriy etish va ularni mamlakatimizda keng qo’llash, raqamli ma’lumotlardan foydalanish imkoniyatini va ularning yuqori sifatini ta’minlash, ushbu sohada malakali kadrlar tayyorlash uchun qulay shart-sharoitlar yaratishdir.Kalit so‘zlar:Sun’iy intellekt, Shumpeterian iqtisodiyoti, raqamlashtirish, Sun’iy intellekt (SI) qo’llanish usullari.