(untitled) (Modern education and development, 2025)
Turizm sohasida faoliyat yurituvchi sub’ektlar, ya’ni mehmonxonalar, sayohat agentliklari, turistik xizmat ko’rsatuvchi kompaniyalar va boshqa tashkilotlar, o’zlarining moliyaviy faoliyatini samarali boshqarish maqsadida buxgalteriya hisobi tizimini joriy etishlari zarur. Buxgalteriya hisobi, tashkilotning moliyaviy holatini, daromad va xarajatlarini, shuningdek, aktiv va passivlarini nazorat qilish imkonini beradi. Bu, o’z navbatida, turistik xizmatlar ko’rsatuvchi sub’ektlarning raqobatbardoshligini ta’minlashda muhim ahamiyatga ega.