(untitled) (Modern education and development, 2025)
Ushbu tadqiqot tashqi savdo va savdoni erkinlashtirishning asosiy rolini har tomonlama ko’rib chiqadi muhim iqtisodiy o’zgarishlarni boshdan kechirayotgan O’zbekistondagi iqtisodiy o’sish. Sifatida O‘zbekiston asta-sekin boshqariladigan iqtisodiyotdan bozorga yo‘naltirilgan iqtisodiyotga o‘tmoqda, savdoni liberallashtirish amalga oshirilmoqda muhim siyosat vositasi sifatida maydonga chiqdi. Ushbu maqolada O‘zbekistonning savdo siyosati chuqur tahlil qilingan islohotlar, ularning turli iqtisodiy ko‘rsatkichlarga, shu jumladan yalpi ichki mahsulot o‘sishiga ta’sirini o‘rganish; bandlik ko’rsatkichlari va tarmoq unumdorligi. Bozorga kirishni oshirish, sanoatni yaxshilash orqali samaradorligini oshirish va iqtisodiyotni diversifikatsiya qilish, savdoni erkinlashtirish O‘zbekistonga yordam berdi jahon iqtisodiyotiga integratsiya.