(untitled) (Modern education and development, 2025)
Qattiq jismlar mexanik deformatsiyasi tashqi kuchlar ta’sirida ularning shakli va o’lchamlarining o’zgarishini o’rganadi. To’qimachilik dastgohlarida, ayniqsa yuqori tezlikda ishlaydigan zamonaviy dastgohlarda, bu deformatsiyani hisobga olish juda muhimdir, chunki u ish samaradorligiga, mahsulot sifatiga va dastgohlarning ishlash muddatiga ta’sir qiladi. Mechanical deformation of solid bodies studies changes in their shape and size under the influence of external forces. In textile looms, especially modern high-speed looms, it is very important to consider this deformation, because it affects the work efficiency, product quality and the life of the looms. Механическое деформирование твердых тел изучает изменение их формы и размеров под действием внешних сил. В текстильных ткацких станках, особенно современных высокоскоростных, очень важно учитывать эту деформацию, поскольку она влияет на эффективность работы, качество продукции и срок службы ткацких станков.