(untitled) (Modern education and development, 2025)
Bugungi iqtisodiy globallashuv jarayonida investitsion faoliyat har bir davlat iqtisodiyotida muhim ahamiyatga ega element hisoblanadi. Boisi mazkur faoliyat mamlakatda sanoat ishlab chiqarish darajasini kengaytirishga va rivojlantirishga, iqtisodiyotning barqaror hamda progressiv o’sishiga xizmat qiladi. Shu bois investitsion faoliyatni qo’llab-quvvatlovchi har bir davlat o’zining bu boradagi aniq maqsadlarini ifodalovchi yo’l xaritasini ishlab chiqadi. In today’s process of economic globalization, investment activity is an important element in the economy of every country. Consequently, these activities contribute to the expansion and development of the level of industrial production in the country, stable and progressive economic growth. In this regard, each country supporting investment activities develops a roadmap that expresses its specific goals in this area.