(untitled) (Modern education and development, 2025)
После Октябрьской революции 1917 года одной из ключевых задач первого советского правительства стало создание системы народного образования. В этом контексте важно рассмотреть развитие системы народного образования в Туркестанском крае, особенно в УЗССР в 20-30-е годы XX века. 1917 yil Oktyabr inqilobidan keyin birinchi sovet hukumatining asosiy vazifalaridan biri xalq ta’limi tizimini yaratish edi. Shu nuqtai nazardan Turkiston o‘lkasida, ayniqsa, O‘zbekiston SSRda 20-asrning 20-30-yillarida xalq ta’limi tizimining rivojlanishini ko‘rib chiqish muhim ahamiyatga ega.