(untitled) (Modern education and development, 2025)
Mazkur ishda o‘quvchilarni vokal uslublari va turli janrlar bilan tanishtirish, xususan, xalq qo‘shiqlari, klassik va zamonaviy musiqa turlaridagi vokal ifodaning o‘ziga xos xususiyatlarini o‘rganish maqsad qilinadi. Tadqiqotda o‘quvchilarning musiqiy ta’limida vokal texnikalarini rivojlantirish, musiqaning turli janrlaridagi vokal ifodaning farqlarini anglash, shuningdek, o‘quvchilarda musiqiy estetik didni shakllantirishga alohida e’tibor qaratiladi. Xalq qo‘shiqlari, klassik musiqa va zamonaviy janrlardagi vokal uslublarining umumiy va o‘ziga xos jihatlari, ularning musiqiy rivojlanishga ta’siri haqida ma’lumotlar beriladi. Ushbu mavzu o‘quvchilarda musiqiy ko‘nikmalarni shakllantirishda va musiqiy ijodiy tafakkurini kengaytirishda muhim rol o‘ynaydi. Maqolada turli vokal uslublari, ularning ijro texnikasi va o‘quvchilarga qanday ta’sir ko‘rsatishini o‘rganish, musiqa ta’limining samaradorligini oshirishga yordam beradi. Ziel dieser Arbeit ist es, den Studierenden Gesangsstile und verschiedene Genres näherzubringen und insbesondere die Besonderheiten des stimmlichen Ausdrucks in Volksliedern, klassischer und zeitgenössischer Musik zu untersuchen. Der Forschungsschwerpunkt liegt auf der Entwicklung von Gesangstechniken in der Musikausbildung der Schüler, dem Verständnis der Unterschiede im stimmlichen Ausdruck in unterschiedlichen Musikgenres und der Entwicklung des musikästhetischen Geschmacks der Schüler. Es werden Informationen zu allgemeinen und spezifischen Aspekten der Gesangsstile in Volksliedern, klassischer Musik und modernen Genres sowie zu deren Einfluss auf die musikalische Entwicklung gegeben. Dieses Thema spielt eine wichtige Rolle bei der Entwicklung der musikalischen Fähigkeiten der Schüler und der Erweiterung ihres musikalisch-kreativen Denkens. Der Artikel befasst sich mit den verschiedenen Gesangsstilen, ihren Aufführungstechniken und ihrer Wirkung auf die Schüler und trägt so dazu bei, die Effektivität des Musikunterrichts zu verbessern. This work aims to introduce students to vocal styles and various genres, in particular, to study the specific features of vocal expression in folk songs, classical and modern music. The study pays special attention to the development of vocal techniques in musical education of students, understanding the differences in vocal expression in different genres of music, as well as the formation of musical aesthetic taste in students. Information is provided about the general and specific aspects of vocal styles in folk songs, classical music and modern genres, their influence on musical development. This topic plays an important role in the formation of musical skills in students and the expansion of musical creative thinking. The article discusses various vocal styles, their performance techniques, and how they affect students, helping to improve the effectiveness of music education.