(untitled) (Modern education and development, 2025)
Мақолада тергов органларининг жиноятларнинг олдини олиш фаолияти соҳа олимларининг фикрлари асосида таҳлил қилинган, уларнинг тушунчаси, мазмун-моҳияти, шунингдек тергов органларининг жиноятларни профилактика қилиш соҳасидаги норматив-ҳуқуқий хужжатлар ўрганилган. Тергов органлари томонидан жиноятнинг профилактика қилиниши масаласига алоҳида эътибор қаратилган. Мақоланинг хулоса қисмида жиноятнинг олдини олиш фаолиятни янги механизмини ташкил қилиш ва уни самарали режалаштириш, жиноятларни барвақт олдини олишда муҳим аҳамият касб этиши ёритилган. В статье анализируются мнения специалистов в области профилактики правонарушений органов дознания, их понятие, содержание, а также нормативно-правовые документы в области профилактики правонарушений органов дознания. Следственные органы уделяют особое внимание вопросу предупреждения правонарушений. В заключительной части статьи поясняется, что большое значение в раннем предупреждении преступлений имеет организация нового механизма профилактической деятельности и ее эффективное планирование. The article analyzes the opinions of specialists in the field of crime prevention by inquiry agencies, their concept, content, as well as regulatory documents in the field of crime prevention by inquiry agencies. Investigative authorities pay special attention to the issue of crime prevention. The final part of the article explains that the organization of a new mechanism for preventive activities and its effective planning are of great importance in early crime prevention.