(untitled) (Modern education and development, 2024)
“Физиканинг қисҳлоқ хоъжалигидаги аҳамияти” мақоласида физик қонунлар, ҳодисалар ва физик асбоблар қисҳлоқ хоъжалигини ривожлантирисҳ, ҳосилдорликни осҳирисҳ, халқ хоъжалигининг усҳбу соҳасида янги инноватсион технологияларни қоълласҳга қандай таъсир коърсатисҳи оърганилади. Турли қисҳлоқ хоъжалик масҳиналарида механика қонунларини қоълласҳ мисол боъла олади. Қисҳлоқ хоъжалигининг боълажак мутахассисларига физика фанини оъргатисҳда ҳар бир дарсда мавзу қисҳлоқ хоъжалиги жараёнлари ва объектлари билан боғланисҳи керак. В стате «Значение физики в селском хозяйстве» рассматривается, как физические законы, явления и физические приборы влияют на развитие селского хозяйства, повышение урожайности, применение новых инновационных технологий в этой области народного хозяйства. Примером может служит применение законов механики в различных селскохозяйственных машинах. При обучении физике будущих специалистов селского хозяйства на каждом уроке тема должна быт связана с селскохозяйственными процессами и предметами. The article “The Importance of Physics in Аgriculture” yexamines how physical laws, phenomena and physical instruments affect the development of agriculture, increase in yield, and the application of new innovative technologies in this field of the national yeconomy. Аn yexample is the application of the laws of mechanics in various agricultural machines. When teaching physics to future specialists in agriculture, in yeach lesson the topic should be associated with agricultural processes and objects.