(untitled) (Modern education and development, 2024)
Abu Mansur Moturidiy sunniy e’tiqodidagi ikki yirik ta’limotlardan biri bo‘lmish moturidiya ta’limotining asoschilaridan hisoblanadi. Fiqh olimi, kalom ilmining moturidiylik oqimi asoschisi. «Imom al-hudo» («Hidoyat yo‘li imomi»), «Imom al-mutakallimin», («Mutakallimlar imomi») nomlari bilan ulug‘langan. Moturidiylik aqidaviy yo‘nalishini keng quloch yozishi, xususan usmoniylar davlati davriga to‘g‘ri keladi. Ushbu maqolada Motrudiy ilmiy me’rosi, asarlardagi falsafiy mushohadalar, shuningdek, Motrudiy ta’limotining bugungi kun tadqiqotlari va ularning ahamiyatiga oid mulohazalar berilgan.