(untitled) (Modern education and development, 2024)
Alisher Navoiy Sharqiy Osiyo adabiyotining eng buyuk mumtoz adabiyot namoyondalaridan biri hisoblanib, uning asarlari o‘zbek adabiyoti va umuman o‘zbek madaniyati rivojiga ulkan ta’sir ko‘rsatgan. Alisher Navoiy o‘zbek tilini rivojlantirish borasida ham faol ish olib bordi. U oʻzbek tilini meʼyorlashtirish, yangi soʻzlarni yaratish, grammatik qoidalarni ishlab chiqishda katta hissa qoʻshgan. Uning o‘zbek tili va adabiyotiga oid asarlari bugungi kungacha doimiy ahamiyatga ega. Alisher Navoi is considered one of the greatest classical representatives of East Asian literature, and his works had a great impact on the development of Uzbek literature and Uzbek culture in general. Alisher Navoi also actively worked on the development of the Uzbek language. He made a great contribution to standardizing the Uzbek language, creating new words, and developing grammatical rules. His works on the Uzbek language and literature are of constant importance to this day.