(untitled) (Modern education and development, 2024)
Anilin ko‘plab sanoat va kimyo jarayonlarida foydalaniladi, lekin u toksik xususiyatlarga ega. Anilinning toksikologik ahamiyati asosan uning odam va hayvon organizmiga zararli ta’siridan kelib chiqadi. Ushbu birikma nafas olish, teri orqali yoki ovqat hazm qilish tizimi orqali tanaga kirishi mumkin.