(untitled) (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada bo‘lajak boshlang‘ich ta’lim o‘qituvchilarida ijodiy fikrlash qobiliyatini rivojlantirishning ahamiyati muhokama qilinadi. Ijodiy fikrlash, o‘qituvchilarning ta’lim jarayonida innovatsion yondashuvlarni qo‘llash, muammolarni samarali hal qilish va o‘quvchilarning o‘z fikrlarini erkin ifoda etishlariga yordam berish uchun zarurdir. Maqolada ijodiy fikrlash qobiliyatining o‘qituvchilarni tayyorlash jarayonidagi o‘rni, shuningdek, o‘quvchilarga ta’lim berishdagi samaradorligini oshirishdagi roli haqida ma’lumotlar berilgan.O‘qituvchilarning ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini rivojlantirish, ularning o‘z-o‘zini rivojlantirishiga, hamkorlik va jamoaviy ish ko‘nikmalarini oshirishga, shuningdek, ta’lim jarayonida motivatsiya va qiziqishni kuchaytirishga xizmat qiladi. В данной статье рассматривается важность развития навыков творческого мышления у будущих учителей начальной школы. Творческое мышление необходимо учителям, чтобы использовать инновационные подходы в образовательном процессе, эффективно решать проблемы и помогать учащимся свободно выражать свои мысли. В статье представлена ​​информация о роли способности творческого мышления в процессе подготовки учителей, а также его роли в повышении эффективности обучения студентов. Развитие навыков творческого мышления учителей, их саморазвитие служит совершенствованию навыков сотрудничества и работы в команде, а также повышению мотивации и интереса к учебному процессу.