(untitled) (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada ommaviy madaniyatning yoshlar ta’lim-tarbiyasiga ta’siri tahlil qilingan. O‘zbekiston yoshlariga ommaviy madaniyatning ta’siriga oid statistik ma’lumotlar, shuningdek, dunyo miqyosida yoshlarning madaniyat va axloqiy me’yorlariga qanday ta’sir ko‘rsatilayotgani o‘rganilgan. O‘zbekiston Prezidenti tomonidan qabul qilingan qarorlar, farmonlar va chora-tadbirlar ko‘rsatilib, yoshlarni globallashuvning salbiy ta’sirlaridan himoya qilishga qaratilgan yechimlar taklif etilgan. This article analyzes the impact of mass culture on youth education and upbringing. Statistical data on the influence of mass culture on Uzbek youth as well as its effects on global youth are reviewed. Decisions and decrees by the President of Uzbekistan are highlighted, along with suggestions on how to protect young people from the negative impacts of globalization.