(untitled) (Modern education and development, 2024)
Мазкур мақоланинг долзарблиги, пойдеворларнинг юқори ва нотекис чўкиши сабабларини аниқлаш, бино ва иншоотларнинг пойдеворларини мураккаб шароитли грунтларда қуриш, сувга тўйинган бўш гилли грунтлар ва уларнинг хоссалари, хандақлар ковлаш ишларини грунтлар мустахкамлигига таъсири, грунт структурасини бузилмаслиги учун олиб бориладиган ишлар, қозиқ пойдеворлар қуришда иншоотларнинг нормал ишлашини таъминлаш бўйича чора-тадбирлар ишлаб чиқиш. Актуальность данной статьи, определение причин высокой и неравномерной осадки фундаментов, возведение фундаментов зданий и сооружений в грунтах со сложными условиями, рыхлых глинистых грунтах, насыщенных водой и их свойствах, разработка мероприятий по обеспечению нормальной эксплуатации сооружений при строительстве свайных фундаментов, влияние рытья траншей на прочность грунта, работы по предотвращению повреждения структуры грунта. The relevance of this article, determining the causes of high and uneven settlement of foundations, the construction of foundations of buildings and structures in soils with difficult conditions, loose clay soils saturated with water and their properties, development of measures to ensure normal operation of structures during the construction of pile foundations, the effect of digging trenches on soil strength, work to prevent damage to the soil structure.