(untitled) (Modern education and development, 2024)
Гижжа -бу паразитар чуволчанг бўлиб, одам организмида яшаб кўп орган ва тизимларни зарарлайди.бу касалликни ташҳиси ва давоси билан гастроэнтерологлар шуғулланади. Гижжа инвазияси ёки гельминтоз (организмнинг гижжа билан зарарланиши) болалар ўртасида кенг тарқалган бўлиб .болаларни анал тешиги атрофида қичиш безовта қилади, ошқозон фаолиятини бузилиши, айниқса кечаси кўп безовта қилиши,иштаҳасини пасайиши, ҳолсизлик пайдо бўлиши билан характерланади.