(untitled) (Modern education and development, 2024)
MDEA ning ishchi eritmasining barcha parametrlari MEA bilan solishtirilgan holda pilot qurilmasida taqqoslab o‘rganish o‘tkazilganda, MDEA eritmasi MEA ga nisbatan vodorod sulfidni absorbsiyalash bo‘yicha selektivlikni 1,25 martaga o‘sishi, hizmat ko‘rsatish muddati 1,95 marta ko‘pligi va ishchi eritmani 1,8-2,0 marta yo‘qotish kamayganligi aniqlandi. Comparative studies were carried out on the pilot plant for cleaning gas with absorbents and their distinctive characteristics were established, that is, the MDEA solution is more than 1,25 times hydrogen sulfide than МEA, the service life is 1.95 times longer, low losses are 1,8-2,0 times working solution.