(untitled) (Modern education and development, 2024)
Davlat sud eksperti – bu sudlar va ishlarni tergov qilish yoki ko’rib chiqish bilan shug’ullanadigan boshqa organlarning topshirig’iga binoan sud ekspertizalarini o’tkazadigan mutaxassis. U ma’lum bir fan, texnika, san’at yoki hunarmandchilik sohasida maxsus bilimlarga ega. Davlat sud ekspertlari sud tibbiy, iqtisodiy, texnik va psixologik ekspertiza kabi turli xil ekspertizalarni o’tkazishlari mumkin. Ular o’zlarining kasbiy bilimlari asosida ob’ektiv va mustaqil xulosalar berish orqali sud jarayonida muhim rol o’ynaydi. Ularning ishi sudga asosli qarorlar qabul qilishga va adolatni ta’minlashga yordam beradi. Ushbu maqolada davlat sud tibbiy eksperti va tibbiyot mutaxassislarning vazifalari ya’ni, sudda ishtiroki, majburiyatlari, huquqlari va boshqa ma’lumotlar keltirilgan.