(untitled) (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqola 9 yoshli bolalar uchun jismoniy mashqlarni tabaqali meyorlashtirish mavzusiga bag’ishlangan. Bolalarning sog’lom rivojlanishi uchun jismoniy mashqlar muhim ahamiyatga ega bo’lib, ular nafaqat jismoniy, balki ruhiy va ijtimoiy rivojlanishga ham yordam beradi. Maqolada jismoniy faollikning ahamiyati va uning bolalar salomatligi uchun foydalari batafsil yoritilgan. Shuningdek, bolalar uchun jismoniy mashqlarni uch bosqichda — boshlang’ich, o’rta va ilg’or bosqichlarda tabaqali meyorlashtirish usullari bayon qilingan. Har bir bosqichda qanday mashqlarni bajarish tavsiya etilishi, ularning davomiyligi va muntazamligi haqida ma’lumot berilgan. Ushbu maqola ota-onalar va pedagoglarga bolalarning jismoniy faolligini tashkil etishda ko’mak beradi va ularning sog’lom rivojlanishiga hissa qo’shadi. This article is devoted to the topic of stratified standardization of physical exercises for 9-year-old children. Physical exercise is important for the healthy development of children, not only physical, but also mental and social development. The article details the importance of physical activity and its benefits for children’s health. Also, the methods of stratified standardization of physical exercises for children in three stages - elementary, middle and advanced stages are described. Information about what exercises are recommended for each stage, their duration and regularity is provided. This article will help parents and educators to organize children’s physical activity and contribute to their healthy development. Данная статья посвящена теме стратифицированной стандартизации физических упражнений для детей 9 лет. Физические упражнения важны для здорового развития детей, причем не только физического, но также умственного и социального развития. В статье подробно рассмотрено значение физической активности и ее польза для здоровья детей. Также описаны методы послойной стандартизации физических упражнений детей по трем этапам - элементарному, среднему и продвинутому этапам. Приведена информация о том, какие упражнения рекомендованы для каждого этапа, их продолжительность и регулярность. Данная статья поможет родителям и педагогам организовать физическую активность детей и способствовать их здоровому развитию.