ANORNING KEMIRUVCHI VA SO‘RUVCHI ZARARKUNANDALARI (Modern education and development, 2024)
Mazkur maqolada anor zararkunandalarining biologiyasi va zarari bo‘yicha ilmiy tadqiqotlar natijalari keltirilgan bo‘lib, anorzorlarda anor zararkunandalariga qarshi samarali kurashish tavsiya etilgan bo‘lib bu qarshi kurashish ekologik va iqtisodiy foyda keltiradi shu bilan bir qatorda zararkunandalarga qarshi kimyoviy oreparatlardan kam miqdorda foydalanib anor zararkunandalariga qarshi samarali kurashish mumkin.