AMIR TEMUR - BUYUK DAVLAT ARBOBI (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada Amir Temur davlatchilik faoliyatining asosiy jihatlari, uning xalqaro siyosatdagi roli va madaniy merosi haqida ma’lumot berilgan. Buyuk sarkarda sifatida Amir Temur Yevropa va Osiyo tarixiga ulkan ta’sir ko‘rsatgan. Ushbu tezisda Amir Temurning davlat boshqaruvi, harbiy strategiyasi, iqtisodiy va madaniy siyosati, shuningdek, uning hozirgi zamon siyosatshunoslik va tarix faniga ta’siri o‘rganilgan. Kalit so‘zlar: Amir Temur, davlat arbobi, Temuriylar davlati, harbiy strategiya, madaniy meros.