OʻZBEKISTON RESPUBLIKASINING MUSTAQILLIK YILLARIDA DAVLAT BOSHQARUVI TIZIMIDA AMALGA OSHIRILGAN ISLOHOTLAR (Modern education and development, 2024)
Ushbu maqolada O‘zbekiston Respublikasining mustaqillik yillarida davlat boshqaruvi tizimida amalga oshirilgan islohotlar haqida ma’lumot berilgan. Islohotlar samarali va shaffof boshqaruv tizimini yaratish, ijtimoiy-iqtisodiy barqarorlikni ta’minlash va mamlakatning xalqaro maydondagi raqobatbardoshligini oshirishga qaratilgan. Maqolada boshqaruv tizimini modernizatsiya qilish, qonunchilik va sud-huquq tizimini takomillashtirish, elektron hukumatni joriy etish, investitsiya muhitini yaxshilash va iqtisodiyotni liberallashtirish bo‘yicha amalga oshirilgan chora-tadbirlar batafsil tahlil qilingan. Shuningdek, ta’lim, sog‘liqni saqlash va qishloq xo‘jaligidagi islohotlar natijalari yoritilgan.